diumenge, 5 de juliol del 2009

El Hospital Universitari Dr. Josep Trueta de Girona implementa el Projecte ARGOS de l'ICS basat en SAP

El dia 13 de juny de 2009 es va activar un nou sistema informàtic que implica l'eliminació del paper com a eina de gestió. L'estrella del sistema és la història clínica electrònica. Un procés que s'impulsa des de l'Institut Català de la Salut (ICS) a tots els seus hospitals.
Abans del Hospital Universtari Dr. Josep Trueta de Girona s'ha implementat a: Hospital Universitari Trias i Pujol de Badalona, Hospital Verge de la Cinta de Tortosa, Hospita Universitari Joan XXIII de Tarragona i el Hospital de Viladecans. Després vindran el Hospital Universitari la Vall d'Hebron de Barcelona, el hospital Universitari Arnau de Lleida i finalment el Hospital Universitari de Bellvitge de l'Hospitalet de Llobregat.
La implementació al Hospital Dr. Josep Trueta es va iniciar ara fa sis mesos, ha estat un període ple de treball intern i de moltes hores de formació, el dia 13 es va posar en marxa un nou sistema d'informació del sistema assistencial, l'anomenat SAP. Des d'aquell dia, metges, infermeres, auxiliars d'infermeria, tècnics i administratius dels serveis d'urgències, consultes externes i hospitalització van començar a fer per ordinador totes les gestions que fins ara feien en paper.